Coceancig Daniel
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(2)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(1)
Jarosławiec
(1)
Autor
Disney Walt
(472)
Fabianowska Małgorzata
(363)
Zarawska Patrycja
(315)
Drewnowski Jacek
(219)
Chotomska Wanda
(206)
Coceancig Daniel
(-)
Sienkiewicz Henryk
(206)
Włodarczyk Barbara
(190)
Brzechwa Jan
(183)
Roberts Nora
(172)
Szal Marek
(167)
Popławska Anna
(166)
Mickiewicz Adam
(161)
Steel Danielle
(157)
Wasilewski Kazimierz
(156)
Webb Holly
(146)
Clark Brenda
(141)
Courths-Mahler Jadwiga
(140)
Beaumont Emilie
(136)
Supeł Barbara
(135)
Drabik Wiesław
(132)
Głowińska Anita
(131)
Musierowicz Małgorzata
(130)
Polkowski Andrzej
(130)
Bourgeois Paulette
(129)
Tuwim Julian
(125)
Polańczyk Danuta
(124)
Konopnicka Maria
(123)
Marlier Marcel
(120)
Żeromski Stefan
(117)
Fabisińska Liliana
(114)
Kraszewski Józef Ignacy
(114)
Delahaye Gilbert
(111)
Prus Bolesław
(111)
Zagnińska Maria
(110)
Sandemo Margit
(109)
Montgomery Lucy Maud
(108)
Nesme Alexis
(107)
Spirydowicz Ewa
(106)
Górski Wojciech
(105)
Olejnik Donata
(105)
Zimnicka Iwona
(105)
Williams Sophy
(104)
Zarawska Patrycja (1970- )
(103)
Rzehak Wojciech
(101)
Kasdepke Grzegorz
(100)
Lindgren Astrid
(99)
Naczyńska Zuzanna
(99)
Andersen Hans Christian
(98)
Wójcik Elżbieta
(97)
Kozłowska Urszula
(96)
Drewnowski Jacek (1974- )
(95)
Cartland Barbara
(94)
Filipowska Agnieszka
(94)
Nowak Agata
(94)
Szulc Andrzej
(94)
Hesko-Kołodzińska Małgorzata
(92)
Makuszyński Kornel
(91)
Marciniakówna Anna
(91)
Stanecka Zofia
(90)
Usenko Natalia
(90)
Christie Agata
(87)
Gawryluk Barbara
(87)
Chmielewska Joanna
(86)
Mazan Maciejka
(86)
Astley Neville
(85)
Iwaszkiewicz Jarosław
(85)
Możdżyńska Aldona
(85)
Słowacki Juliusz
(85)
Wejner Wojciech
(84)
Dobrowolski Patryk
(83)
Jaczewska Edyta
(83)
Busquets Carlos
(81)
Cabot Meg
(81)
Duda-Kaptur Katarzyna
(81)
Babińska Magdalena
(80)
Palmer Diana
(80)
Ludwiczak Bolesław
(79)
Baker Mark (1959- )
(76)
Skalska Katarzyna
(76)
Krella-Moch Aneta
(75)
Bator Agnieszka
(74)
Oklejak Marianna
(74)
Stadtmuller Ewa
(74)
Stelmaszyk Agnieszka
(74)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(72)
Tarnowska Ewa
(72)
Centkiewicz Czesław
(71)
May Karol
(71)
Nowacka Katarzyna
(71)
Ross Tony
(71)
Szancer Jan Marcin
(71)
Frączek Agnieszka
(69)
Hikiert Anna
(69)
Karpiński Marek
(69)
Południak Marcin
(69)
Wejner Rafał
(69)
Cholewińska-Szkolik Aniela
(68)
Mosiewicz Maria
(68)
Ludwikowska Jolanta
(67)
Ostojska-Badziak Agnieszka
(67)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Ciasta
(2)
Desery
(2)
Gatunek
Książka kucharska
(2)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(2)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Ciastecznik : przepisy na sezonowe ciasta i desery / Daniel Coceancig. - Warszawa : MT Biznes, 2018. - 192, [3] strony : ilustracje ; 25 cm.
Sztuka kulinarna jest jak magia - różnorodność zapachów, aromatów, bogactwo kolorów i smaków. Młody cukiernik z ogromną pasją i pełnym zaangażowaniem komponuje przepisy tworząc dzieła kulinarne. Zaprasza do swojego świata mając nadzieję, że grono lubiących piec powiększy się przy jego wsparciu. Dzięki efektownym fotografiom i prostym instrukcjom przedstawiającym kolejne etapy przygotowywania wypieków i deserów nauczysz się robić ciasta, których kolory przyprawiają o zawrót głowy, owocowe i czekoladowe muffiny, bezy, rolady, serniki, a także klasyczne ciasta o niepowtarzalnych smakach.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ciastecznik : przepisy na sezonowe ciasta i desery / Daniel Coceancig. - Warszawa : MT Biznes, 2019. - 192, [4] strony : fotografie, 23 cm.
(Laurum)
Temat
Dziedzina i ujęcie
Finalista programu "Bake Off – Ale Ciacho!" zaprasza w kulinarną podróż po najpyszniejszych wypiekach sezonowych. Wykorzystaj bogactwo produktów charakterystycznych dla poszczególnych pór roku, a także dla danego regionu i zachwyć siebie oraz swoich gości wyjątkowymi wypiekami przygotowanymi w twojej kuchni. Dzięki prostym instrukcjom i efektownym fotografiom przedstawiającym kolejne etapy przygotowywania wypieków i deserów nauczysz się robić ciasta, których kolory przyprawiają o zawrót głowy, owocowe i czekoladowe muffiny, bezy, rolady, serniki, a także klasyczne ciasta o niepowtarzalnych smakach. Wykorzystaj bogactwo sezonowych owoców! Wiosną daj się ponieść owocowej fantazji i spróbuj tarty z truskawkami i kremem earl grey, makaroników poziomkowych czy lawendowej panny cotty. Latem zachwyć gości kruchymi pierogami z morelami oraz lodami pistacjowymi. A jeśli zrobi się za słodko, przełam smak owocową tartą z kremem cytrynowym. Jesienią dodaj sobie energii batonikami muesli, przygotuj własne powidła śliwkowe, a na wynos upiecz zawijańce drożdżowe z rodzynkami. Zimą wprowadź się w świąteczny nastrój i przygotuj pachnący domek z piernika czy korzenny wieniec z bezy. Później zaskocz gości sorbetem szampańskim, tortem bezowym i widowiskowymi gruszkami w karmelowej glazurze. Oprócz czterech głównych pór roku Daniel Coceancig wyróżnia także przedwiośnie oraz przedzimie – dwa przejściowe okresy, które również obfitują w wyjątkowe składniki, nadające wypiekom niepowtarzalny charakter. Pasja oraz lata eksperymentów w kuchni zaowocowały oryginalnymi przepisami, które cieszą zarówno oko, jak i podniebienie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Jarosławiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej