Marrone Teresa
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(1)
Autor
Disney Walt
(472)
Fabianowska Małgorzata
(363)
Zarawska Patrycja
(315)
Drewnowski Jacek
(219)
Chotomska Wanda
(206)
Marrone Teresa
(-)
Sienkiewicz Henryk
(206)
Włodarczyk Barbara
(190)
Brzechwa Jan
(183)
Roberts Nora
(172)
Szal Marek
(167)
Popławska Anna
(166)
Mickiewicz Adam
(161)
Steel Danielle
(157)
Wasilewski Kazimierz
(156)
Webb Holly
(146)
Clark Brenda
(141)
Courths-Mahler Jadwiga
(140)
Beaumont Emilie
(136)
Supeł Barbara
(135)
Drabik Wiesław
(132)
Głowińska Anita
(131)
Musierowicz Małgorzata
(130)
Polkowski Andrzej
(130)
Bourgeois Paulette
(129)
Tuwim Julian
(125)
Polańczyk Danuta
(124)
Konopnicka Maria
(123)
Marlier Marcel
(120)
Żeromski Stefan
(117)
Fabisińska Liliana
(114)
Kraszewski Józef Ignacy
(114)
Delahaye Gilbert
(111)
Prus Bolesław
(111)
Zagnińska Maria
(110)
Sandemo Margit
(109)
Montgomery Lucy Maud
(108)
Nesme Alexis
(107)
Spirydowicz Ewa
(106)
Górski Wojciech
(105)
Olejnik Donata
(105)
Zimnicka Iwona
(105)
Williams Sophy
(104)
Zarawska Patrycja (1970- )
(103)
Rzehak Wojciech
(101)
Kasdepke Grzegorz
(100)
Lindgren Astrid
(99)
Naczyńska Zuzanna
(99)
Andersen Hans Christian
(98)
Wójcik Elżbieta
(97)
Kozłowska Urszula
(96)
Drewnowski Jacek (1974- )
(95)
Cartland Barbara
(94)
Filipowska Agnieszka
(94)
Nowak Agata
(94)
Szulc Andrzej
(94)
Hesko-Kołodzińska Małgorzata
(92)
Makuszyński Kornel
(91)
Marciniakówna Anna
(91)
Stanecka Zofia
(90)
Usenko Natalia
(90)
Christie Agata
(87)
Gawryluk Barbara
(87)
Chmielewska Joanna
(86)
Mazan Maciejka
(86)
Astley Neville
(85)
Iwaszkiewicz Jarosław
(85)
Możdżyńska Aldona
(85)
Słowacki Juliusz
(85)
Wejner Wojciech
(84)
Dobrowolski Patryk
(83)
Jaczewska Edyta
(83)
Busquets Carlos
(81)
Cabot Meg
(81)
Duda-Kaptur Katarzyna
(81)
Babińska Magdalena
(80)
Palmer Diana
(80)
Ludwiczak Bolesław
(79)
Baker Mark (1959- )
(76)
Skalska Katarzyna
(76)
Krella-Moch Aneta
(75)
Bator Agnieszka
(74)
Oklejak Marianna
(74)
Stadtmuller Ewa
(74)
Stelmaszyk Agnieszka
(74)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(72)
Tarnowska Ewa
(72)
Centkiewicz Czesław
(71)
May Karol
(71)
Nowacka Katarzyna
(71)
Ross Tony
(71)
Szancer Jan Marcin
(71)
Frączek Agnieszka
(69)
Hikiert Anna
(69)
Karpiński Marek
(69)
Południak Marcin
(69)
Wejner Rafał
(69)
Cholewińska-Szkolik Aniela
(68)
Mosiewicz Maria
(68)
Ludwikowska Jolanta
(67)
Ostojska-Badziak Agnieszka
(67)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Owoce
(1)
Suszenie konwekcyjne
(1)
Warzywa
(1)
Gatunek
Poradnik
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Jak zrobić kalafiorowy popcorn, pikantny ocet ryżowy, herbatę z dzikiej róży, batoniki z suszonych owoców i mieszankę ziołową z chili? Jak przygotować pożywne i smaczne przekąski owocowo-czekoladowe, muesli i płatki owocowe? Z czego sporządzić minestrone, bulion warzywny i sos barbecue? Niezbędnik dla wszystkich, którzy chcą uzupełnić spiżarnię, zachować nadwyżkę produktów z własnego ogrodu lub przyszykować się do wyjazdu na kemping, wyprawę górską czy daleką podróż. Suszenie pożywienia to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Jest to jednocześnie prosty i tani sposób przechowywania produktów spożywczych. Dzięki tej metodzie jedzenie zachowuje większość cennych dla zdrowia składników odżywczych, witamin i minerałów. Zobacz jak łatwo można wysuszyć wszystko od arbuza i ananasa po pomidory i zioła. Sprawdź jak przygotować do suszenia wołowinę, jagnięcinę i mięso z drobiu. Bogato ilustrowany poradnik zawiera niezbędne informacje dla wszystkich zainteresowanych alternatywnymi metodami przetwarzania i przechowywania żywności. Autorka pokazuje krok po kroku jak przygotować warzywa i owoce do suszenia, jakie sposoby obróbki wybrać dla każdego rodzaju pożywienia. Zachęca do korzystania z przepisów kulinarnych i dodawania suszonek do zup, gulaszy, ciast i ciasteczek. Teresa Marrone jest autorką książek kucharskich m. in. Dishing up Minnesota, Modern Maple oraz atlasów przyrodniczych m.in. o grzybach, jagodach i owocach leśnych. Wykorzystaniem bogactwa runa leśnego zainteresowała się jeszcze na studiach i pasję swoją kontynuuje do dziś. Specjalizuje się w kuchni regionalnej Stanów Zjednoczonych. Mieszka w Minneapolis w Minnesocie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej