Naklicka-Kleser Jolanta
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Poradniki i przewodniki
(3)
Dostępność
dostępne
(2)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia dla Dzieci
(2)
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2469)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(782)
Kowalska Dorota
(664)
Disney Walt
(472)
Naklicka-Kleser Jolanta
(-)
Kochanowski Jan
(469)
Konopnicka Maria
(383)
Krzyżanowski Julian
(365)
Fabianowska Małgorzata
(363)
Zarawska Patrycja
(315)
Otwinowska Barbara
(309)
Mickiewicz Adam
(290)
Sienkiewicz Henryk
(266)
Trzeciak Weronika
(262)
Boy-Żeleński Tadeusz
(238)
Leśmian Bolesław
(233)
Krasicki Ignacy
(229)
Drewnowski Jacek
(219)
Chotomska Wanda
(206)
Goliński Zbigniew
(201)
Kraszewski Józef Ignacy
(201)
Dug Katarzyna
(198)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Włodarczyk Barbara
(190)
Słowacki Juliusz
(186)
Brzechwa Jan
(183)
Roberts Nora
(172)
Szal Marek
(167)
Popławska Anna
(166)
Jachowicz Stanisław
(159)
Steel Danielle
(157)
Wasilewski Kazimierz
(156)
Orzeszkowa Eliza
(149)
Prus Bolesław
(149)
Webb Holly
(146)
Żeromski Stefan
(143)
Clark Brenda
(141)
Courths-Mahler Jadwiga
(140)
Lech Justyna
(138)
Beaumont Emilie
(136)
Supeł Barbara
(135)
Drabik Wiesław
(132)
Głowińska Anita
(132)
Rolando Bianka
(131)
Musierowicz Małgorzata
(130)
Polkowski Andrzej
(130)
Andersen Hans Christian
(129)
Bourgeois Paulette
(129)
Tuwim Julian
(125)
Polańczyk Danuta
(124)
Marlier Marcel
(120)
Czechowicz Józef
(119)
Fabisińska Liliana
(114)
Delahaye Gilbert
(111)
Zagnińska Maria
(110)
Sandemo Margit
(109)
Montgomery Lucy Maud
(108)
Nesme Alexis
(107)
Spirydowicz Ewa
(106)
Górski Wojciech
(105)
Liebert Jerzy
(105)
Olejnik Donata
(105)
Zimnicka Iwona
(105)
Williams Sophy
(104)
Zarawska Patrycja (1970- )
(104)
Tkaczyszyn-Dycki Eugeniusz
(102)
Napierski Stefan
(101)
Rzehak Wojciech
(101)
Kasdepke Grzegorz
(100)
Lindgren Astrid
(99)
Naczyńska Zuzanna
(99)
Wójcik Elżbieta
(97)
Kozłowska Urszula
(96)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(96)
Drewnowski Jacek (1974- )
(95)
Cartland Barbara
(94)
Filipowska Agnieszka
(94)
Nowak Agata
(94)
Szulc Andrzej
(94)
Frączek Agnieszka
(92)
Hesko-Kołodzińska Małgorzata
(92)
Makuszyński Kornel
(91)
Marciniakówna Anna
(91)
Stanecka Zofia
(90)
Usenko Natalia
(90)
Wilczek Piotr
(90)
Christie Agata
(87)
Gawryluk Barbara
(87)
Miciński Tadeusz
(87)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(87)
Asnyk Adam
(86)
Astley Neville
(86)
Chmielewska Joanna
(86)
Mazan Maciejka
(86)
Iwaszkiewicz Jarosław
(85)
Możdżyńska Aldona
(85)
Bogdziewicz Monika
(84)
Wejner Wojciech
(84)
Dobrowolski Patryk
(83)
Jaczewska Edyta
(83)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Przetwory owocowo-warzywne
(2)
Ciasta
(1)
Desery
(1)
Marynaty (produkty spożywcze)
(1)
Pikle warzywne
(1)
Potrawy dla dzieci
(1)
Słodycze
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Zdrowe żywienie
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(3)
Publikacja bogato ilustrowana
(2)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(3)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Wyjątkowe smakołyki – nie tylko pyszne, ale zdrowe i łatwe w przygotowaniu. Trudno odmówić maluchom tego, co lubią najbardziej. A zazwyczaj są to… słodycze. Jak sprawić, żeby słodycze były wartościową częścią diety dzieci? Żeby nie zawierały szkodliwych składników? I nadal wywoływały na twarzach maluchów uśmiech? Najprostszym sposobem będzie przygotowywanie pysznych, ale zdrowych łakoci w domu. A pomogą w tym proste przepisy Jolanty Naklickiej-Kleser, pasjonatki gotowania, w tym dla trójki swoich dzieci. W książce znajdą się też przepisy na słodkie, ale zdrowe dania – doskonałe na obiad lub kolację.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dzieci
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
„Zdrowe przetwory: 80 przepisów. Konfitury, kiszonki, pesto i wiele innych” to rewelacyjna książka Jolanty Naklickiej-Kleser, która wprowadzi Cię we wszelkie tajniki przygotowywania domowych przetworów z warzyw i owoców. Dzięki niej będziesz cieszyć się własnymi słoikowymi specjałami przez cały rok, bez względu na sezon! Słodkie i wytrawne, pyszne i zdrowe – takie właśnie są przetwory opisane tej publikacji! Przetwory z warzyw i owoców są świetnym rozwiązaniem, dzięki któremu można zachować smaki lata na długo i cieszyć się nimi nawet w środku zimy. Książka „Zdrowe przetwory” przybliża czytelnikowi sztukę ich przygotowania – bez względu na to, czy interesują Cię tradycyjne, klasyczne kiszonki, czy nowoczesne, egzotyczne sosy, pasty i inne specjały, w publikacji Jolanty Naklickiej-Kleser na pewno znajdziesz coś dla siebie! Już wkrótce Twoja spiżarnia zapełni się prawdziwymi wspaniałościami: wypróbuj przepis na dżem truskawkowy z nasionami chia lub pesto z niedźwiedzim czosnkiem. Oprócz tego możesz sięgnąć po przepisy na przetwory z różnych stron świata, jak bałkański ajwar czy hinduski chutney z jabłek z dodatkiem rozmarynu i czerwonego pieprzu. Ale to jeszcze nie wszystko, bo dzięki „Zdrowym przetworom” nauczysz się też przyrządzać smakowe oliwy, owocowe octy oraz naturalne ekstrakty. Pasteryzuj, marynuj, fermentuj i kiś – a będziesz rozsmakowywać się w najróżniejszych przetworach, kiedy tylko będziesz mieć na to ochotę!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zdrowe przetwory : 90 przepisów : kiszonki, konfitury, pesto i wiele innych / Jolanta Naklicka-Kleser. - Wydanie 2. uzupełnione. - Warszawa : Zwierciadło, copyright 2021. - 259, [5] stron : fotografie, portrety ; 22 cm.
Ponad 90 przepisów na wyjątkowe przetwory – nie tylko pyszne, ale i zdrowe. W książce znajdziesz przepisy na przetwory tradycyjne – zarówno słodkie, jak i wytrawne, a także autorskie receptury na wyjątkowe przysmaki, które wzbogacą Twoją spiżarnię i stół, m.in. ekspresowy dżem truskawkowy z chia, pesto z czosnku niedźwiedziego lub chutney z jabłek z czerwonym pieprzem i rozmarynem. Oprócz tego – garść pomysłów na oliwy smakowe, octy owocowe oraz naturalne ekstrakty. Pasteryzacja, kiszenie, marynowanie – oto techniki umożliwiające zamknięcie w słoikach i butelkach smaków, którymi zachwycisz swoich bliskich.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dzieci
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej