Katz Sandor Ellix (1962- )
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(2)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(2)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2469)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(782)
Kowalska Dorota
(664)
Disney Walt
(472)
Katz Sandor Ellix (1962- )
(-)
Kochanowski Jan
(469)
Konopnicka Maria
(383)
Krzyżanowski Julian
(365)
Fabianowska Małgorzata
(363)
Zarawska Patrycja
(315)
Otwinowska Barbara
(309)
Mickiewicz Adam
(290)
Sienkiewicz Henryk
(266)
Trzeciak Weronika
(262)
Boy-Żeleński Tadeusz
(238)
Leśmian Bolesław
(233)
Krasicki Ignacy
(229)
Drewnowski Jacek
(219)
Chotomska Wanda
(206)
Goliński Zbigniew
(201)
Kraszewski Józef Ignacy
(201)
Dug Katarzyna
(198)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Włodarczyk Barbara
(190)
Słowacki Juliusz
(186)
Brzechwa Jan
(183)
Roberts Nora
(172)
Szal Marek
(167)
Popławska Anna
(166)
Jachowicz Stanisław
(159)
Steel Danielle
(157)
Wasilewski Kazimierz
(156)
Orzeszkowa Eliza
(149)
Prus Bolesław
(149)
Webb Holly
(146)
Żeromski Stefan
(143)
Clark Brenda
(141)
Courths-Mahler Jadwiga
(140)
Lech Justyna
(138)
Beaumont Emilie
(136)
Supeł Barbara
(135)
Drabik Wiesław
(132)
Głowińska Anita
(131)
Rolando Bianka
(131)
Musierowicz Małgorzata
(130)
Polkowski Andrzej
(130)
Andersen Hans Christian
(129)
Bourgeois Paulette
(129)
Tuwim Julian
(125)
Polańczyk Danuta
(124)
Marlier Marcel
(120)
Czechowicz Józef
(119)
Fabisińska Liliana
(114)
Delahaye Gilbert
(111)
Zagnińska Maria
(110)
Sandemo Margit
(109)
Montgomery Lucy Maud
(108)
Nesme Alexis
(107)
Spirydowicz Ewa
(106)
Górski Wojciech
(105)
Liebert Jerzy
(105)
Olejnik Donata
(105)
Zimnicka Iwona
(105)
Williams Sophy
(104)
Zarawska Patrycja (1970- )
(103)
Tkaczyszyn-Dycki Eugeniusz
(102)
Napierski Stefan
(101)
Rzehak Wojciech
(101)
Kasdepke Grzegorz
(100)
Lindgren Astrid
(99)
Naczyńska Zuzanna
(99)
Wójcik Elżbieta
(97)
Kozłowska Urszula
(96)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(96)
Drewnowski Jacek (1974- )
(95)
Cartland Barbara
(94)
Filipowska Agnieszka
(94)
Nowak Agata
(94)
Szulc Andrzej
(94)
Frączek Agnieszka
(92)
Hesko-Kołodzińska Małgorzata
(92)
Makuszyński Kornel
(91)
Marciniakówna Anna
(91)
Stanecka Zofia
(90)
Usenko Natalia
(90)
Wilczek Piotr
(90)
Christie Agata
(87)
Gawryluk Barbara
(87)
Miciński Tadeusz
(87)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(87)
Asnyk Adam
(86)
Chmielewska Joanna
(86)
Mazan Maciejka
(86)
Astley Neville
(85)
Iwaszkiewicz Jarosław
(85)
Możdżyńska Aldona
(85)
Bogdziewicz Monika
(84)
Wejner Wojciech
(84)
Dobrowolski Patryk
(83)
Jaczewska Edyta
(83)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Fermentacja
(2)
Kiszenie żywności
(2)
Zdrowe żywienie
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Poradnik
(2)
Opracowanie
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(2)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia! Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestsellerowej Sztuki fermentacji. Tym razem zwycięzca nagrody Jamesa Bearda i autor „The New York Times” powraca z książką, która otwiera erę renesansu dla nowoczesnego jedzenia – ze świeżym spojrzeniem, jeszcze większym entuzjazmem i rozszerzoną wiedzą z na temat tajników fermentacji na całym świecie. Od czasu premiery pierwszej książki, Katz inspiruje ludzi do zamiany ich kuchni w laboratoria, gdzie mogą wyrabiać prawdziwe cuda: kiszone warzywa, fermentowane sery i jogurty, chleby na zakwasie i wiele innych. Ta książka wprowadzi cię w zupełnie nowy świat smaków i korzyści zdrowotnych z fermentowanych produktów spożywczych. Znajdziesz w niej przepisy m.in. na kwas truskawkowy, koreańskie kimchi, czy afrykańskie piwo z sorgo. Tradycyjne receptury są dostosowane do najnowszych trendów. Zainspirowały one szefów kuchni czterogwiazdkowych restauracji i kucharzy amatorów. Sięgnij po tę książkę i rozpocznij osobistą rewolucję w twojej własnej kuchni! [empik.com]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ponad 600 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat, wiedzy o tym, jak ukisić dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle zdrową kombuchę (czyli fermentowaną herbatę), pastę miso, natto (fermentowana soja bogata w witaminę K), jogurty, miody pitne, wino, piwo i przepyszne kiszone warzywa, owoce, orzechy, ryby i mięso. Jeśli nigdy nie próbowałeś kiszonych pomidorów lub kalarepy, teraz masz ku temu świetną okazję. Z Sandorem Katzem kiszenie staje się dziecinnie proste, a inspirujące przepisy i metody fermentacji rozbudzają apetyt na więcej. Z tej opasłej księgi dowiesz się także, jakie korzyści zdrowotne płyną z jedzenia fermentowanej żywności, a także, jak wykorzystać proces fermentacji i pleśń do uzyskania energii i tym samym, wspomagać środowisko naturalne. Dodatkowo, autor przystępnie wyjaśnia, jakich błędów podczas kiszenia unikać i przygotowuje adeptów sztuki fermentacji na wszelkie niespodzianki i trudności, które mogą napotkać, oraz radzi, jak można je naprawić w trakcie przygotowywania żywności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej