Fermentacja
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(2)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(2)
Autor
Katz Sandor Ellix (1962- )
(2)
Kotarski Bartłomiej Marcin
(2)
Pollan Michael (1955- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Powieść polska
(2485)
Bajka
(2461)
Romans
(2358)
Powieść amerykańska
(2082)
Kobieta
(2025)
Fermentacja
(-)
Przyjaźń
(1521)
Rodzina
(1397)
Miłość
(1199)
Powieść obyczajowa
(1190)
Zwierzęta
(1170)
Tajemnica
(1154)
Literatura polska
(900)
Powieść angielska
(863)
Relacje międzyludzkie
(845)
Śledztwo i dochodzenie
(747)
Bajka dla najmłodszych
(695)
Poezja polska
(639)
Rodzeństwo
(626)
Polska
(623)
Nastolatki
(610)
Zabójstwo
(591)
Uczucia
(576)
Dzieci
(565)
Literatura dziecięca polska
(563)
Dziewczęta
(554)
Magia
(543)
Powieść
(526)
Opowiadanie dziecięce polskie
(512)
Podręczniki akademickie
(512)
Psy
(481)
Boże Narodzenie
(469)
Literatura młodzieżowa
(452)
II wojna światowa (1939-1945)
(444)
Policjanci
(414)
Koty
(412)
Historia
(409)
Trudne sytuacje życiowe
(394)
Opowiadania
(392)
Sekrety rodzinne
(391)
Małżeństwo
(377)
Relacja romantyczna
(372)
Uczniowie
(372)
Ludzie a zwierzęta
(359)
Wybory życiowe
(337)
Osoby zaginione
(336)
Historia Polski
(327)
Pamiętniki polskie
(326)
Literatura młodzieżowa amerykańska
(320)
Życie codzienne
(320)
Wielkopolska
(318)
Powieść przygodowa
(312)
Powieść francuska
(311)
Dramat
(308)
Przepisy kulinarne
(307)
Komiks
(302)
Bajki dla najmłodszych
(301)
Podróże
(301)
Powieść niemiecka
(300)
Powieść dla młodzieży
(289)
Powieść obyczajowa dla młodzieży
(284)
Matki i córki
(274)
Powieść sensacyjna
(270)
Wakacje
(269)
Żydzi
(266)
Przestępczość zorganizowana
(265)
Dziadkowie i wnuki
(261)
Chłopcy
(260)
Książki mówione
(253)
Powieść młodzieżowa amerykańska
(249)
Poezja
(246)
Język polski
(245)
Powieść historyczna
(243)
Biografie
(241)
Uprowadzenie
(241)
Przyroda
(238)
Bajki
(234)
Dziennikarze
(234)
Filozofia
(230)
Zakochanie
(230)
Las
(225)
Prywatni detektywi
(223)
Powieść rosyjska
(220)
Poradniki
(212)
Arystokracja
(210)
Dziecko
(210)
Bajka dla dzieci
(204)
Śmierć
(204)
Władcy
(201)
Marzenia
(199)
Opowiadanie
(195)
Poszukiwania zaginionych
(192)
Samotność
(192)
Zemsta
(191)
Pisarze polscy
(189)
Seryjni zabójcy
(186)
Psychologia
(184)
Dokumenty dźwiękowe
(183)
Opieka nad zwierzętami
(180)
Ptaki
(180)
Dinozaury
(179)
Gatunek
Poradnik
(2)
Opracowanie
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(2)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia! Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestsellerowej Sztuki fermentacji. Tym razem zwycięzca nagrody Jamesa Bearda i autor „The New York Times” powraca z książką, która otwiera erę renesansu dla nowoczesnego jedzenia – ze świeżym spojrzeniem, jeszcze większym entuzjazmem i rozszerzoną wiedzą z na temat tajników fermentacji na całym świecie. Od czasu premiery pierwszej książki, Katz inspiruje ludzi do zamiany ich kuchni w laboratoria, gdzie mogą wyrabiać prawdziwe cuda: kiszone warzywa, fermentowane sery i jogurty, chleby na zakwasie i wiele innych. Ta książka wprowadzi cię w zupełnie nowy świat smaków i korzyści zdrowotnych z fermentowanych produktów spożywczych. Znajdziesz w niej przepisy m.in. na kwas truskawkowy, koreańskie kimchi, czy afrykańskie piwo z sorgo. Tradycyjne receptury są dostosowane do najnowszych trendów. Zainspirowały one szefów kuchni czterogwiazdkowych restauracji i kucharzy amatorów. Sięgnij po tę książkę i rozpocznij osobistą rewolucję w twojej własnej kuchni! [empik.com]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ponad 600 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat, wiedzy o tym, jak ukisić dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle zdrową kombuchę (czyli fermentowaną herbatę), pastę miso, natto (fermentowana soja bogata w witaminę K), jogurty, miody pitne, wino, piwo i przepyszne kiszone warzywa, owoce, orzechy, ryby i mięso. Jeśli nigdy nie próbowałeś kiszonych pomidorów lub kalarepy, teraz masz ku temu świetną okazję. Z Sandorem Katzem kiszenie staje się dziecinnie proste, a inspirujące przepisy i metody fermentacji rozbudzają apetyt na więcej. Z tej opasłej księgi dowiesz się także, jakie korzyści zdrowotne płyną z jedzenia fermentowanej żywności, a także, jak wykorzystać proces fermentacji i pleśń do uzyskania energii i tym samym, wspomagać środowisko naturalne. Dodatkowo, autor przystępnie wyjaśnia, jakich błędów podczas kiszenia unikać i przygotowuje adeptów sztuki fermentacji na wszelkie niespodzianki i trudności, które mogą napotkać, oraz radzi, jak można je naprawić w trakcie przygotowywania żywności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej